بانک آموزشی

بانک آموزشی

نرم افزار - سخت افزار - طراحی - برنامه نویسی _ ویروس شناسی ...
بانک آموزشی

بانک آموزشی

نرم افزار - سخت افزار - طراحی - برنامه نویسی _ ویروس شناسی ...

خواص خرما


خرما میوه‌ درخت نخل و مناطق گرمسیری که در ایام ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین مواد تغذیه‌ای در سفره‌های افطاری و سحری مسلمانان است که فواید و استفاده‌های بسیاری دارد.خرما میوه‌ درخت نخل و مناطق گرمسیری که در ایام ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین مواد تغذیه‌ای در سفره‌های افطاری و سحری مسلمانان است که فواید و استفاده‌های بسیاری دارد. میوه خرما بسیار انرژی‌زاست که در رژیم‌های غذایی سالم جایگاه مهمی دارد.از شیره این میوه نیز به عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده کلوچه و نان‌های شیرینی استفاده می‌شود.خرما حاوی شکر و فیبر است که هم برای انسان استفاده مناسبی دارد. میزان چربی موجود در این میوه اندک و قابل اغماض است.خرما حاوی فیبرهایی از جمله پلی ساکارید‌ها شامل سلوله و پکسین و نیز پروتئین‌های نامحلول است. دستگاه‌ گوارش بدن اغلب توانایی متابولیسم فیبر را ندارد. در خرمای رسیده ساکارز به یک قند قابل تبدیل، تغییر می‌یابد که ترکیبی از گلوکز و فروکتوز است. خرما حاوی فیبر سالم، ۷ ویتامین و ۱۱ ماده معذی است که به عنوان یک مکمل مهم غذایی به ویژه از سوی صحرانشین‌ها شناخته شده و مصرف می‌شود.
خرما؛ میوه ای مغذی و پر انرژی





خرما میوه بسیاری مغذی و کامل می باشد که می توانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل کنید. این میوه دارای قند زیادی است. حدود70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می دهد که 60 تا 65 درصد آن قندهای گلوکز و فروکتوز و 5/2 درصد فیبر غذایی است. به همین دلیل برای افرادی که نمی توانند ساکاروز را تحمل کنند، مناسب است. گلوکز و فروکتوز از ساکاروز مشتق می شوند. این قندها به راحتی و فوراً توسط بدن جذب شده، بدون نیاز به هضم در بدن تولید انرژی کرده و یا ذخیره می شوند.
همچنین منبع مناسبی از املاح زیر است:
آهن- پتاسیم- منیزیم ( برای عمل ماهیچه های ارادی لازم است )- گوگرد- مس- کلسیم و فسفر ( برای ساخت عضله و بافت های عصبی لازم است ).
ویتامین های موجود در آن شامل: ویتامین هایB1،B2 ،A ، بیوتین ، اسید فولیک و ویتامینC است.
برای کسب اطلاعات لازم در مورد هر یک از این ویتامین ها روی آنها کلیک کنید.
8/13 درصد آن را آب و 3درصد آن را پروتئین تشکیل می دهد.
بلافاصله بعد از خوردن یک کیلوگرم خرما، 3470 کالری انرژی در بدن تولید می شود. به همین دلیل مصرف خرما در افطار مناسب است، زیرا گرسنگی شما را فرو می نشاند..
این مقدار انرژی در مقایسه با سایر میوه ها بسیار بالاست. مقدار انرژی تولید شده در یک کیلو گرم از مواد غذایی زیر به شرح زیر است :
زرد آلو : 520 کالری
پرتقال : 480 کالری
برنج پخته : 1800 کالری
نان گندم : 2295 کالری
موز : 970 کالری
گوشت بدون چربی : 2245 کالری
ولی همانطور که گفته شد یک کیلو خرما بیش از 3000 کالری انرژی تولید می کند.


15 تا 30 در صد آن را آب تشکیل می دهد . میوه خرما 2 درصد پروتئین و کمتر از 2 درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق می کند. سدیم کمی نیز دارد.
همچنین می توان گفت خرما به تنهایی یک منبع و معدن غنی است زیرا حاوی املاح معدنی فراوانی است.مقدار فسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابی و انگور است.
حجم بالای منیزیوم موجود در خرما باعث کاهش انواع سرطان می شود.
به دلیل سدیم کم آن ( 1میلی گرم در 100گرم خرما )، برای افراد دچار فشار خون بالا که بایستی رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است. آهن موجود در آن ( 3میلی گرم در 100 گرم خرما ) یک سومRDA یا نیاز روزانه به آهن را برای مردان تامین می کند. فیبر موجود در آن برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است. مطالعات فراوان نشان می دهد برای بیشتر افراد رژیم پرفیبر بسیار بهتر و سالم تر از رژیم غذایی کم فیبر است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد